• Banateanul edited over 2 years ago
    Bun gasit !

Ma tot gindeam cu ce mesaj sa va mai supar inainte de sarbatori si iata ca azi am gasit subiectul. :-)
    Este vorba despre acest master:
    Mircea Baniciu - Tristeți Provinciale
    Daca ne uitam la ce contine, vom observa ca pe linga variantele de casete, avem si doua variante de vinil. Ele se deosebesc prin culoarea etichetelor, adica albe si negre. In acest caz liniile orizontale nu au efect. Le lasam deocamdata.
    Aducind azi citeva date in plus la acele proiecte, am observat ca la etichetele negre au fost folosite ambele matrite pentru Side B, iar la discurile cu etichete albe s-a mers doar cu a doua varianta de matrita. Asta ar insemna, dupa parerea mea, ca discurile cu etichete negre au fost primele presate, iar cele cu etichete albe au fost reeditari.
    imi permit sa scriu acest lucru pentru ca am toate trei variante de disc si am citit informatia direct de pe discurile mele.
    Revin si corectez textul. Cele cu labeluri albe nu sint reeditari, ci (cred eu) pur si simplu s-a continuat productia cu alte etichete.
    Banuiesc ca prima parte B a matritei a suferit un accident si a fost inlocuita. Partea A, fiind neatinsa, a fost folosita in continuare.

1. Facem modificare in acest master si trecem discul cu etichete negre ca prima varianta, iar pe cel cu etichete albe ca reissue?
    2. Daca etichetele negre au fost primele si apoi au urmat cele albe, se pastreaza aceasta regula si la alte discuri care au variante negre si albe?

Sarbatori Fericite

• Show this post
    La cat de haotica era productia Electrecord si lipsa de continuitate, eu n-am facut niciodata diferenta intre release-uri judecand dupa culoarea etichetelor. Personal le-as pune pe toate (de la toate release-urile Electrecord) cel mult ca o nota de subsol (acest disc a fost presat si cu etichete albe si cu negre)

Schimbarea de matrita nu reprezinta un release nou, ci doar faptul tehnic ca o noua matrita a fost folosita. Daca va uitati la acest release, de exemplu: Adele (3) - 25, o sa vedeti ca exista 8 variante de matrite pentru acelasi release.

• Show this post
    In primul rind multumesc de reactia la mesajul meu. Iar in ceea ce priveste tema noastra de aici trebuie sa spun ca asa am fost "invatat" aici de colegii mai initiati intr-ale discogsului. Adica labeluri albe si negre sint releasuri diferite.
    Alta culoare -> alt release.
    Deocamdata nu s-a deschis tema contopirii acestor variante, dar interesanta remarca.
    Din ceea ce am descris eu mai sus reiese doar ca prima varianta (Mircea Baniciu) a fost cu labeluri negre.
    Thanks

You must be logged in to post.