• Show this post
    Bun gasit

Nu vreau sa va plictisesc mereu cu teme noi deschise de mine, dar as avea o intrebare.
    Bineinteles, ca si in alte dati, intreb pentru un prieten.
    Este vorba de casete aparute la Electrecord. Se poate ca pe doua editii diferite de casete, cu acelasi interpret si cu acelasi numar de catalog, sa fie versiuni diferite de melodii?
    Asta in cazul ca listele de piese sint identice.
    Sa luam un exemplu!
    Alexandru Andrieș - Despre Distanțe
    Dupa cum vedeti, exista si doua variante de caseta.
    La ambele....sa zicem....la A2 e piesa "Ea e serioasa tot timpul".
    Exista, teoretic, posibilitatea ca pe caseta reissue sa fie la pozitia A2 o alta varianta a aceleiasi piese?
    Adica "Ea e serioasa tot timpul" cu alta orchestratie, din alt studio, etc?
    Nu am descoperit nimic la Alexandru Andries. Este doar un exemplu.
    Eu banuiesc ca odata facuta matritza pentru caseta, ea se pastreaza si pentru editii ulterioare si din punct de vedere muzical toate aceste casete sint identice.

• Show this post
    Acest lucru este imposibil. Eu sunt pasionat de muzica populara in special, prin urmare detin o colectie remarcabila de casete audio Electrecord.
    Din cele peste 200 de casete pe care le-am audiat, niciuna nu a indeplinit cele spuse mai sus.
    Spre exemplu, caseta doamnei Sofia Vicoveanca - Badita din Vointinelu - STC 00589 (1989) are foarte multe variante reeditate. Toate aceste variante reeditate au fost facute intocamai cu matrita initiala.

• Show this post
    Multumesc de confirmare.
    In concluzie, toate casetele scoase de Electrecord cu un anume interpret (si care au acelasi numar de catalog), sint identice din punct de vedere al materialului inregistrat.

• Show this post
    Si eu zic ca sunt identice

• Show this post
    Banateanul
    cu alta orchestratie, din alt studio, etc

daca intalniti vreodata acest caz, exista posibilitatea ca pe acea caseta sa fi fost tras altceva si apoi sa fi incercat cineva sa "restaureze" caseta originala, din ce surse a gasit, nu dupa cea originala.

• Show this post
    La asta nu m-am gindit. E buna ideea. Merci.
    Dar, in principiu, daca e materialul original pe casete, atunci ele sint identice.

• Show this post
    Din primul meu mesaj:
    "Nu am descoperit nimic la Alexandru Andries. Este doar un exemplu. "

You must be logged in to post.