Dee Jay Mix Club, D.J. Mix Club, DJ Promotion, DJ Factory, i inni...
Started by eps0n over 5 years ago, 13 replies
-
Show this post
Siedzę właśnie nad walizką płyt którą dostałem od znajomego i tak sobie myślę, że historia tych labeli jest bardzo złożona ale nigdy nie omówiona, a wydaje mi się że kilka z tych wytwórni ma ze sobą sporo wspólnego...
Czy ktoś z was chciałby połączyć ze sobą te ciekawostki? Piszcie co wiecie na ich temat, w końcu to pionier na polskiej scenie klubowej, bodajże do 2015 - patrząc po płytach jakie dodał timo. -
Show this post
Mnie dziwi na przykład fakt (może ktoś zwrócił na to uwagę), że część z utworów na składankach 2001-2002 jest zgrana z winyli :) -
Show this post
Czy przy zgrywaniu płyt na dysk pobierają się wam tracklisty cddb? Wiadomo że w 2001, 2002, 2003 coś takiego nie było standardem, ale jestem przy 2004 i nadal musze przepisywać tracklisty ręcznie. -
Show this post
Pobranie danych o trackliście z cddc czy innych, np freedb czy MusicBrainz jest chyba uzależnione od tego czy ktoś ripując płytę wysłał takie dane do internetowych baz danych, z których korzysta program do ripowania. -
Show this post
Tak, dlatego pytam o to - czy w którychśz tych serii mimo wszystko udało się komu ś pobrać tracklistę czy może mam złe ustawienia. -
Show this post
eps0n
Mnie dziwi na przykład fakt (może ktoś zwrócił na to uwagę), że część z utworów na składankach 2001-2002 jest zgrana z winyli :)
nic dziwnego ... początkowo w sklepach mp3 dla dji, jak np juno.com tez były głównie ripy z winyli jako pliki sprzedawane -
Show this post
No to uspokoiłeś mnie, natomiast zawsze myślałem, że właściciele jednak mają dostęp do wersji źródłowych i nie muszą robić tak karkołomnych rzeczy. Inna sprawa że przeprowadziłem kiedyś dochodzenie i okazało się, że polski Mix Club wydawał muzykę bez licencji angielskiego ojca tej serii - stąd wziął się właśnie DJ MIX CLUB, tylko nie pamiętam już kto mi przedstawiał to stanowisko. -
timo99 edited over 2 years ago
https://discogs.cinepelis.org/forum/thread/984817
Pomysł wart zastanowienia...
Nie mówię że już, albo jutro przy świątecznym stole, czy zaraz potem kiedy będziemy sapać z powodu przepełnionych brzuchów :)))) -
Show this post
Dzięki timo a przy okazji zdrowych i spokojnych świąt wszystkim polskim om. -
eps0n edited about 1 year ago
Czy ktoś mógłby zainterweniować zanim zgłoszę go do CIP? timo99 ?
Gościu zmienia wszystko z labelu D.J. Mix Club jak popadnie...
Jego konto: pan.daniel.
Dziękuję. -
Show this post
Co do numerów katalogowych już zwrócono mu uwagę, mam nadzieję że dotarło. -
Show this post
W dalszym ciągu kataloguję te płyty ale odnalezienie ich w wodospadzie wszystkich, to jakiś horror, tak więc dodałem serie - w sumie tak jak wychodziły, pytanie co byście zmienili/dodali?
https://discogs.cinepelis.org/release/24889049-Various-CD-Pool-Tech-Mixes-214 -
Show this post
Poza tym że info o tym która wytwórnia licencjonowała który utwór powinno być w companies, etc wszystko w porządku -
Show this post
Witam, co prawda mój temat z polskimi wydawnictwami utknął ale mam kolejny dylemat.
Rozumiem że ktoś podał informację o serii w głównym profilu Snake's Music -> Mini LP Compilation, a przecież płyty winny być wprowadzane tylko z informacjami które na nich widać czyli w tym wypadku: Special DJ Edition jako tytuł z poszczególnymi numerami (1-25) a Mini LP Compilation - już w notes.
Mam do dodania kilka z tej serii i nie wiem co zrobić.
Pomożecie?