-
Show this post
Welcome... the profile is obvious, a discussion place for Hungarian speaking Oggers.
Üdv, a topicot azért hoztam létre, hogy magyarul is tudjunk értekezni. -
Show this post
Oh well,de fura itt magyarul beszelni :)
Azonban van egy kis problema.
A kereso nem ad ki talalatokat a threadekre (Hungary - Magyarország)
csak a topicokra (Welcome / Üdvözlet)
Ugyhogy ezen a threaden belul nyitok egy ugyanilyen nevu topicot ha nem banod (Hungary - Magyarország) -
Show this post
Nem gond, köszi! -
Show this post
Hakke! :)
ja fura itt magyarul dumázni, dehát ez van, ez az anyanyelvem, mégis csak szebb mint az angol, hiába az a világnyelv:) -
Show this post
Hali,orulok hogy egyre gyulunk :)
Jah amugy tenyleg szebb,es csomo olyan nyelvtani resz van amire kinal megoldast a nyelvunk,mig az angol nem.
Igaz bonyolultabb is :) -
Show this post
Hmm,nem is tudtam hogy hogy volt ilyen magyar HC kiadvany:
http://discogs.cinepelis.org/release/754707 (subbed by Stormrage) -
Show this post
néha megesik:)) -
Show this post
Hehe... ehhez a rilizhez nekem is van némi közöm :)
Bár a hardcore/happy/rave szcéna itthon nagyon az elején van még :) -
Show this post
Azt hogy erted hogy van hozza nemi kozod? :)
Amugy megitelesem szerint nincs az elejen,inkabb mindig megmarad egy underground szinten,elvegre mar 90-es evekben voltak magyar HC eloadok,es bulik :)
Sot,meg a Freee magazinban is volt Hardcore rovat.
Ma meg... nemtom annyira nem vagyok kepben ma,de szerintem a regi HC boomhoz kepest manapsag csak ritkan zavarja meg valami az allovizet. -
Show this post
Hát...én követtem el a maxin a címadó dalt és magát a labelt csinálgatom :")
A HC underground lesz mindig is itthon, kevés ember jár bulira, ami végülis jó dolog, mert nem kell kommersz igényeknek megfelelni (bár nem túl rentábilis :)). -
Show this post
Na igen...
Szoval legalabb vigasz,hogy nem jut a dnb sorsara :)
Jah es sok sikert a labelhez! -
Show this post
Köszi!! :) Hmm... miért, mi történt a dnb-vel?
Nem vagyok képben, nekem úgy tűnik, mintha tökre jól menne, legalábbis pár éve voltam dnb bulikon és akkor sokan voltak. -
Show this post
Hat epp ezaz. Ezt ertettem az alatt,hogy legalabb nem jut a dnb sorsara :)
Tul kommersz lett. Nezd meg hogy kik tombolnak a bulikon :)
De nem csak a partik,hanem a zene is szerintem elsatnyult (tisztelet a kivetelnek).
Bar lehet hogy ezzel csak en vagyok igy,de manapsag sokkal kevesbe talalok kedvemre valo drum & bass-t mint evekkel ezelott. -
Show this post
Nálam Stakka & Skynet Clockwork c. albuma ill. Marky - Carolina Carol Bela-ja volt az uccsó pár d'n'b ami nagyon bejött...
Nagyon beletaláltál, a közönség rohamtempóban fiatalodik, ez tény.... "Welcome to the machine" -
Show this post
Épp ezért látom a jövőt a kisebb és kevésbé publikus partikban (egyébként efelé tendál az egész partikultúra), bár ez eléggé hosszú történet :) -
Show this post
Hat lehet. Pedig pont Magyarorszag volt hires arrol hogy kepes 4000-5000 ember is elmenni egy-egy bulira :)
Amugy latvan a vinyles subjaidat felmerul bennem a kerdes,te DJkent is tevekenykedsz? -
Show this post
Jaja, ha van alkalom, akkor igen, illetve (majdnem) mindenki aki a labelen van, kever is... Rave bulik ugyan vannak, de tényleg max. 40-50 fix emberrel, a többiek meg csak letévednek :D -
Show this post
yo!
Bekoszontem en is a .hu section-be. -
Show this post
Hahó!
Kicsit leült a topic, dehát sajnos nem tudunk Activity-zni... :)
Eredetileg azért lett létrehozva, hogy a magyar kiadványok submit-olásával kapcsolatos spéci kérdéseket itt tárgyaljuk meg, de eddig minden ilyesmi megoldódott magától... -
Show this post
Talaltam egy jopofa release-t, 1439 perces :D
http://discogs.cinepelis.org/release/765855 -
Show this post
Nem semmi ... csak legyen, aki végighallgatja ...
Hiába, a Discogs csodákra képes, na :)))) -
Show this post
wyvern909
Nem semmi ... csak legyen, aki végighallgatja ...
Annyira azert nem jo :)
Amugy nem tudom hogy eszrevetted/eszrevettetek-e,de fontos ujitason esett at a discogs,mostantol a ok is szerkeszthetik barkinek az "add release" subjat,amennyiben a bepipalja az "Allow s to edit this submission" opciot.
Kewl :) -
Show this post
Ez jó hír, talán felgyorsulnak a hozzáadások...
Ha lesz kis időm/kedvem, élek is ezzel a lehetőséggel... -
Show this post
Az mar persze mas kerdes,hogy a modoknak nem kotelezo kijavitaniuk semmit,csak adva van a lehetoseg,hogyha van kedvuk es idejuk,akkor belepiszkaljanak :) -
Show this post
Még mindig jobb, mintha kérnék a korrekciót, várnak a júzerre, aki jó esetben megcsinálja (vagy nem ... és akkor további körök), stb stb... -
Show this post
sziasztok all! -
Show this post
wyvern909: Egyetertek,bar hozzateszem az se lenne jo ha mindenki ellustulna/figyelmetlenebbe valna ezaltal,mert akkor megnone megjobban a queue.
Remelem nem igy lesz :) -
Show this post
wyvern909: Hehe,ezeken a zeneken nottem fel,erdekes ma ujra meghallgatni oket :)
http://discogs.cinepelis.org/release/880756
Az egyetlen baj az volt veluk (Laserdance,Koto) hogy nem tudtak megujulni,15 ev utan is ugyanazt a vonalat vittek tovabb.
Amugy a style az tuti nem italo-disco,inkabb synth-pop -
Show this post
sziasztok.
egyfajta kutatomunkat vegzek a diplomamunkammal kapcsolatosan, ahol a modern (elektronikus) zenet probalom csaladfaszerüen felvázolni. Vannak mar ábrák a témakörben sok megközelítés létezik ebből szeretném létrehozni az etalont (ami persze valamilyen retelemben biztos szobjektiv lesz). Ehhez kérnék segítséget. akinek van valamiféle strukturája az küldje át. (igérem feltüntetem a nevét a diplomamelóban:))
email: [email protected] -
Show this post
Tatlin:
Üdv a fórumon! :) Ezt Neked találták ki:
http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html
Nem tudok sok mindent hozzáfűzni, mert nem igazán lehet :)
Assaiki:
Hozzáadtam a stílushoz a Laserdance-nél. Valahol a kettő között lehet a stílus (space synth vagy space dance lehetőség egyelőre nincs) :)
Én sajnos lemaradtam arról az időszakról, amikor ezek a zenék mentek... 2000 körül ismerkedtem meg a stílussal, elég sok mindent kellett pótolni. Nálam az első komolyabb zenei élményt a Takt Techno House kazetták jelentették, csodálkozom, hogy senkinek nem jutott eszébe submitolni őket...:) -
Show this post
wyvern909
Azokrol meg en maradtam le,bar ismerosen cseng a Takt label.
Szerintem azert nem submitolta senki,mert viszonylag keves az olyan ,aki europai es veszi a faradsagot hogy kazettat suboljon.
Vagy eljutottak ezek a rilizek amcsiba is?
2000 az pont jo ev,siman be lehet potolni meg mindent :)
Amugy ebben a guideban csak az nincs benne,hogy a fobb iranyvonalak (trance,house,breakbeat,etc) hogyan viszonyulnak egymashoz.
Meg vannak erdekes dolgok itt,pl kivancsi lennek milyen az a "Progressive eurotrance" vagy pl a Psy alatt a Death :)
tatlinpapa
Amugy szivesen segitenek,de nincs abram.
Sztem el kene dontened,hogy milyen melysegig akarsz belemaszni,mert nagyon sok valos/velt alstilus van.
Ja meg az is kerdes,hogy akarsz-e idorendi sorrendet vagy se.
Szerintem mindenkeppen fo zenei stilusoknak tekinthetoek a kovetkezok: Trance,House,Breakbeat,Drum & Bass,Ambient,Trip-hop,Downtempo,Techno,Hardcore,Noise,IDM
(Acidot kihagytam,mert szerintem az siman besorolhato a techno ala mint substyle)
Tovabba azon kivul hogy fa strukturat krealsz a stilusoknak,lehetne meg egyidejuleg 3 halmazt letrehozni: 4/4, broken beat, vegyes/nincs utem -
Show this post
wyvern909:
iskhur-t ismerem de koszonom hogy azert sgeitettel.
assaiki:
az az igazsag hogy azert szeretnem megcsinalni a fa-strukturat mert eleg sok abra van nekem kb 15. ami majdnem hogy egyezik de azert vannak eleg nagy elteresek is.
ezert gondoltam hogy megcsinalom az ETALON-t, amihez egyebkent iskhur eleg kozel all.
ha valamit tudtok segiteni azert koszonettel veszem
meg egy kerdes:
ha valamit felraksz mint uj lemez mikor moderaljak le. mert van ami nekem mar augusztustol ott all es meg csak nem is irtak hogy valami hibas.
koszi -
Show this post
Volt mar pelda egy eves moderalasi idore is,de volt olyan is,hogy a subolas utan 1 oraval jovahagytak,szoval mondhatni eleg valtozo,de az altalanos az 3-4 honap.
Valamivel felgyorsulhat a folyamat,ha kepeket,scaneket is raksz a riliz melle (ertheto okokbol).
Hibakat nem nagyon latok amugy a subjaidban,leszamitva hogy par helyen szerintem helytallobb lenne ANVket hasznalni.
-
Show this post
Amug a hosszu moderalasi idon nincs semmi csodalkoznivalo,egyszeruen nincs eleg mod,hogy jovahagyjak a tobb tizezer subot:
http://discogs.cinepelis.org/stats/queue -
Show this post
assaiki: kerdes... lehet hogy bena kerdes de mi az az ANV? -
Show this post
es miert csak 5db-ot lehet max felsubolni? -
Show this post
Nem bena kerdes,viszonylag uj dolog meg.
Azt jelenti,hogy Artist Name Variation.
Azert talaltak ki,hogy pontosan tukrozze a sub a kiadvanyon szereplok nevet,ahogy emlitve van a boriton,vinyl-cimken,stb.
Tulajdonkeppen az ANVvel lehet a fo eloado bejegyzesehez linkelni azokat a neveket,amik kicsit elternek az elsodleges nevtol.
Teszem azt van egy eloado az adatbazisban,mondjuk itt:
http://discogs.cinepelis.org/artist/Florian+S%C3%A9riot
Tudvalevo,hogy az o neve "Florian Sériot" ezert ez lesz az elsodleges nev. De vannak olyan rilizek,ahol mashogy van irva a neve,peldaul
-ekezet nelkul: Florian Seriot
-hibasan van leirva a neve (typo) : Florain Sériot
-"DJsitett" nev: DJ Florian
-elhagyva a keresztnev: Sériot
Ilyenkor jon kepbe az ANV,aminek segitsegevel az eredeti,hibatlan nevhez tudod rendelni ezeket a kicsit eltero neveket.
Hasznalata egyszeru,az artist field mellett van egy apro plusz gomb,ha azt megnyomod,akkor megnyilik az ANV mezo.
Az ANV mezobe kell beirni a nevet ahogy a kiadvanyon szerepel,az eredeti mezobe pedig az elsodleges nevet irod be.
Vannak akik ezt mar szorszalhasogatasnak tartjak,meg felesleges pepecselesnek,de vegulis ha belegondolsz jo dolog.
Lehet hogy valaki egy muveszt csak egy kevesbe ismert neverol ismer,ami itt az adatbazisban ha rakeresnek,akkor a jo nevhez van linkelve.
Persze nem szabad keverni az ANVket az aliasokkal,az utobbiak arra valok,hogy teljesen kulonbozo neveket osszekossunk.
Oke,tehat ha hajlando vagy ANVket krealni (ami nem vesz tobbet el az ember idejebol mint 20 masodperc),akkor itt van par tanacs hogyan csinald:
http://discogs.cinepelis.org/subs/view/2568210
Ha Pablo Flores es Hex Hector teljes neve emlitve van a kiadvanyon levo jegyzetben,akkor itt nem kell semmit sem valtoztatnod.
Amde ha csak a szamcimekben vannak feltuntetve mint Pablo meg Hex,akkor nyomd meg a fent emlitett kis plusz gombot Pablo Flores mellett,es az uj mezobe ird be: Pablo
Hex Hectornal meg ertelemszeruen Hex
http://discogs.cinepelis.org/subs/view/2322955
itt pedig csak egy dolgot kell: Trackmasters ANV mezojebe beirod hogy Track Masters
Lehet hogy hulyen magyaraztam el,ebben az esetben elolvashatod angolul is az ANV dolgokat:
http://help.discogs.cinepelis.org/wiki/NewFeatureANV
http://discogs.cinepelis.org/forums/topic?topic_id=114768
http://discogs.cinepelis.org/forums/topic?topic_id=114174
http://discogs.cinepelis.org/forums/topic?topic_id=108854
tatlinpapa
es miert csak 5db-ot lehet max felsubolni?
Egyre tobbet es tobbet subolhatsz a ranked/helyezesed novekedesevel.
http://help.discogs.cinepelis.org/wiki/SubmissionLimit
"Your submission limit is listed on your My Discogs page. The submission limit is derived from your rank. It is calculated as the square root of (rank + 9). It starts out low and will slowly increase as your rank increases."
Szoval ha pl elered a 50es ranket akkor mar 8at tudsz subolni. -
Show this post
ertem es koszi:)
meg valami: hogy lehet pl felhasznalora keresni?
pl ha valakit meg akarok nezni hogy fent van-e?
vagy tudni akarom hogy magyarok menyien vannak stb?
te rendeltel mar innen?
-
Show this post
Eleg sokmindenre lehet keresni,de re nem igazan.
Erre a celra inkabb googlet hasznalnam leszukitve a discogs.cinepelis.org-ra.
(ezt a fejlesztok sajat maguk tanacsoltak nekem,mivel a keresomotor egy elore elkeszitett modul,amibe nem nagyon akarnak/tudnak belenyulkalni)
Perpill 80 magyarrol tudunk,akinek van ide e,de ezen kivul biztosan vannak meg tobben.
Nehanyuknak a nevet be is masoltam valamelyik masik magyar topicba ha erdekel :)
Rendelni nem rendeltem me'g. -
Show this post
Tatlin:
Hmm... Az Ishkur-féle cucc valóban nem tökéletes (bár józan ésszel mérlegelve ki lehet szűrni belőle Ishkur baromkodását), viszont az elején az elektronikus zene története szerintem nagyon jó lett. Én ennél átfogóbb összegző jellegű oldalt nem nagyon láttam még.
Ha Te a legeslegjobbat szeretnéd megcsinálni, akkor ... a hardcore részlegben tudnék segíteni :)
Assaiki:
A Takt-kazikat én már suboltam a nyáron ... Viszont csodálkoztam, hogy eddig senkinek nem jutott eszébe :))
A vásárlás meg nagyon egyszerű a Discogson, sokkal egyszerűbb mint egy eBay. Ha tudsz kártyával fizetni és PayPal-ezni is tudsz, akkor még egyszerűbb a dolog... -
Show this post
Ne hagyd abba a kazi subolast,mert nagyon mostohan bannak szegeny formatummal,pedig van olyan lenyeges kiadvany,ami csak kazettan jelent meg.
En mondjuk egyelore meg a CDimet is lusta vagyok scannelni + subolni,nemhogy az osregi kazikat :) -
Show this post
wyvern909:
termeszetesen varom a hardcore-os hozzaszolasaidat es velemenyeidet.
koszi.
-
Show this post
Azt hiszem fogunk veszteni par magyar t mindenkeppen.
3 magyar is van,akinek ezen a heten elutasitottak a subjait,mondvan hogy websubmission.
Es ha egyszer valakit elkonyvelnek igy,arrol mar eleg nehezen fog megvaltozni a velemenyuk.
Ha jol tudom a modok vezetnek egy listat ezekrol a szemelyekrol.
(csak azoknak mondom akik nem tudjak: alapveto szabaly,hogy csak olyan cuccot lehet folrakni discogsra,ami epp a kezunk ugyeben van,tehat lehet az kolcsonkapott bakelit/CD is,csak fizikailag legyen nalunk amikor epp submiteljuk.) -
Show this post
Tatlin:
Ami a hardcore-t illeti, az Ishkur-féle összeállításból tudok kiindulni: ami a legszembeötlőbb, hogy a "gabber" címszó alatt New York-ot emlegeti, de maga a stílus a hollandiai Rotterdamhoz köthető. A Wikipedián elég korrekt cikk van erről:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gabber
Assaiki:
Jaja, lesz még kazetta... igazából szeretnék minél több mindent subolni, de kedvem-időm nincs annyi rá mostanában, na meg más úgyis fel fogja pakolni.
Az elutasított ek figyelmét pedig esetleg fel lehetne hívni erre a fórumra, itt elmagyarázhatjuk nekik a szitut. Sokan valószínűleg nem tudnak angolul (bár anélkül az egész elég nehezen megy). -
Show this post
wyvern909:
koszi utananezek.
-
Show this post
sracok.
arra hol tudok rakeresni, hogy kik azok a magyarok akik el akarnak adni lemezeket? -
Show this post
Sajna en nem tudom/nem hiszem,hogy van ilyesmi,mint ahogy mailben is megirtam.
Viszont ha jol emlekszek,akkor volt valami ehhez hasonlo feature request.
Ha minden jol megy,akkor par even belul meg is csinaljak :) -
Show this post
na meg is talaltam :)
http://discogs.cinepelis.org/forums/topic?topic_id=124494 -
Show this post
hello mindenki! :) -
Show this post
Üdv a fórumon !! :) -
Show this post
Ha'j :) -
Show this post
Sziasztok!;) -
Show this post
Hello,orulok hogy csatlakoztal :) -
Show this post
holli
Üdv itt! :) -
Show this post
assaiki
Azt hiszem fogunk veszteni par magyar t mindenkeppen.
3 magyar is van,akinek ezen a heten elutasitottak a subjait,mondvan hogy websubmission.
Es ha egyszer valakit elkonyvelnek igy,arrol mar eleg nehezen fog megvaltozni a velemenyuk.
Ha jol tudom a modok vezetnek egy listat ezekrol a szemelyekrol.
(csak azoknak mondom akik nem tudjak: alapveto szabaly,hogy csak olyan cuccot lehet folrakni discogsra,ami epp a kezunk ugyeben van,tehat lehet az kolcsonkapott bakelit/CD is,csak fizikailag legyen nalunk amikor epp submiteljuk.)
Vhááááá...... :(( ezzel azt akarod mondani, bogy ha törlik az egyik lemezem, vagy többet is, és néha becsúsznak formai hibák, akkor ugymond kizárnak, vagy mi van?! Egész pontossan hogy is működik ez a dolog, amit pedzegettél?? :oooo -
assaiki edited over 18 years ago
Nem,en csak azt mondom,hogyha egeszen biztos,hogy valaki websubmitter,akkor azt folrakjak egy listara (elvileg).
Formai hibak elofordulnak meg modoknal is,szoval emiatt nem kell aggodnod :)
Sajnos a modoknak van egy kulon mod-forumjuk,aminek a hozzaszolasait csak editorok es ok lathatjak,ugyhogy en eleg keveset tudok ezekrol a dolgokrol,de azt eszrevettem,hogy ha valakirol kiderul hogy websubmitter,akkor arra az illetore nagyon figyelni fognak a kesobbiekben.
Egyreszrol ezert gondolom,hogy van egy listajuk,masreszrol meg azert,mert mondta valaki az egyik (non-mod) forumon.
Megfigyeleseim szerint azok kerulnek a fent emlitett "feketelistara",akik szinte ketseget kizaroan websubmitterek.
Tehat aki nem az,annak nem kell felnie :)
Amugy azt sem zarjak ki akit igy nyilvantartanak,csak jobban figyelnek ra.
Altalaban figyelmeztetik a t,hogy csak olyan kiadvanyokat suboljon,ami fizikailag nala van,es ha a ezek utan szot fogad,akkor termeszetesen elfogadjak a subjait (bar lehet hogy tobb bizonyitekot fognak kerni tole,hogy tenyleg nala van-e az adott lemez).
Bovebb infoval esetleg Shir-Khan szolgalhatna,felteve hogy nem kotelezi a modokat a titoktartas ezugyben :) -
Show this post
mrJake -- Hahó, üdv a fedélzeten! :)