• AudioMC edited 4 months ago
    Witam, szanowne grono!

To mój pierwszy post – zarówno przywitalny, jak i z prośbą o pomoc w szybkim wyjaśnieniu, jak przeprowadzić pierwszą udaną transakcję sprzedaży.

Mam kupca z Niemiec (czyli z Unii Europejskiej). Zamówienie pojawiło się już w skrzynce jako Order #. I co teraz?

Płatność ma być w euro przez PayPal. Jakie kroki należy wykonać po kolei i co zaznaczyć, aby system poprawnie przetworzył transakcję?

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź!

Dodam, co już zrobiłem:

Skontaktowałem się z kupującym – napisałem mu, że wszystko jest w porządku i zamówiony towar jest przygotowany.
    Zaktualizowałem status zamówienia na „Wystawiono fakturę” – zmiana zapisała się poprawnie, ponieważ na górze pojawił się zielony pasek.
    I co teraz? Czy powinienem czekać, aż kupujący dokona płatności? Skąd będę wiedział, że to zrobił? Czy otrzymam jakieś powiadomienie?

• Show this post
    powinienes miec w transakcji komunikat " Payment Received" i "xxx" sent payment of €xxxx (Transaction #.....................)
    No a na twoim koncie paypal powinny pojawic się pieniądze ;)
    jeśli ich nie ma, to kupujący jeszcze nie zapłacił.

• Show this post
    Dobrze też ustalić, ile dni czekasz na płatność, po których, jeśli klient nie zapłaci, zamówienie jest anulowane a klient z automatu dostaje negatywa. To ustawienie jest na twoim profilu w dziale Seller.

You must be logged in to post.