• Show this post
    Bună,
    e corect sau nu să punem ANV-uri cu litere mici, ca de exemplu:

Orchestra de studio a Radioteleviziunii
    Chor des Rumänischen Rund - und Fernsehfunks
    Orchestra of the Romanian Radio and Television
    Corul de cameră Madrigal
    Grupul feminin al Corului „Madrigal"
    Corul „Madrigal“ al Conservatorului „Ciprian Porumbescu“ din București
    Orchestra de muzica populară a Ansamblului "Ciprian Porumbescu" din Suceava
    “Ciprian Porumbescu” Ensemble from Suceava
    Symphony Orchestra of the Oradea State Philharmonic
    Corul feminin al Casei de cultură din Sighișoara

Se aplică 1:1 regula RSG §1.2.1. sau ați mai avut această întrebare și ați decis altfel pentru anumite situații cu discuri/artiști din România?
    Întâlnesc ambele feluri, amestecat scris mic și mare, dar și numai cu scris mare.

Mulțumesc + multe salutări,
    Gabi

P.S. Thank you Lektronikumuz

• Show this post
    Buna seara

Trebuie sa recunosc ca m-am lovit si eu de aceasta problema, dar am acceptat situatia asa cum era. Nu mi-a venit ideea sa intreb. Credeam ca asa trebuie sa fie. Asta pentru ca sint un "novice" intr-ale proiectelor deschise.
    Cu siguranta colegii mai initiati si care stapinesc limba engleza mai bine ca mine, te pot ajuta.
    Este o onoare pentru mine sa-mi pui ID-ul alaturi de cele ale colegilor mai experimentati.
    O seara placuta in continuare si sa ne auzim sanatosi.

• Show this post
    salut

parca a mai fost discutia asta undeva. chiar nu mai stiu cum le treceam inainte, nu cred ca m-am mai lovit demult de un release din asta
    RSG §2.5.5. - e destul de clar - se aplica capitalizarea standard.
    insa te poti folosi de RSG §1.2.2.a si sa treci de, din, al, si, etc cu litere mici. cred ca asa au aparut anvurile astea combinate.

sau poate a fost vreo regula care s-a modificat/nu mai e? - parere personala, as merge pe capitalizarea standard in cazul asta

You must be logged in to post.