-
Show this post
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy ki milyen postázási lehetőségeket talált a külföldi vásárlásokhoz?
A magyar posta és a futárszolgálatok is nagyon drágák. Ha például fel akarok adni egy pár lemezt amerikába, vagy akár csak észak európába, akkora postaköltség jön ki, hogy biztosan bukom a vevőt. Ti hogy / kinél szoktatok lemezeket feladni és milyen árban?
Illetve érdekelne, hogy csak csomagként vagy "levélként" is tudtok-e lemezeket feladni? Ez nem kockázatos, tekintve hogy nincs hozzá nyomonkövetés? Legutóbb azt mondta nekem a nő a postán, hogy ami nem fér be egy átlagos postaládába azt nem lehet levélként feladni. Ez régen nem így volt, nektek mi a tapasztalatotok?
Előre is köszi a válaszokat,
Üdv,
NM -
Show this post
Szia!
"Legutóbb azt mondta nekem a nő a postán, hogy ami nem fér be egy átlagos postaládába azt nem lehet levélként feladni."
- Ez külföldre nem vonatkozik.
"Ez nem kockázatos, tekintve hogy nincs hozzá nyomonkövetés?"
- De kockázatos. Az a szemétség, hogy hiába tünteted fel a seller informationban, hogy nem vállalsz felelősséget a nem ajánlott küldeményekért. Ha nem kapja meg a vevőa terméket, akkor reklamálni fog a Paypal-nal és akkor tuti bukod az egész összeget. Azon dolgozom, hogy a Discogs - ha már 0,09%-ot von le a postaköltségből - vállaljon valamiféle védelmet az eladól felé ilyen esetekben. Hisz a vevő elfogadta az eladó szállítási feltételeit, tehát jogtalan a panasszal élés ez ügyben.
Ezért én már csak ajánlottan adok fel mindent. -
nmarton09 edited about 1 year ago
Köszi a választ! Ezek szerint ha pl németországba feladok levélként 1 lemezt ajánlottan mondjuk 500g alatt, akkor kapok hozzá nyomonkövetési számot vagy valamit attól függetlenül hogy hivatalosan nem csomag hanem "levél"? Mert ez így még mindig majdnem a fele lenne mint csomagként, szóval sokat változtatna a dolgon.
Egyébként sok sikert a discogs-al, bár szerintem nem fog változni semmi, mert nekik nem érdekük, attól függetlenül, hogy jogos a felvetésed, de lényegében a discogs és a paypal nincs jól összehangolva a szabályzatuk szempontjából. Én azt is sajnálom, hogy a paypal a hivatalos fizetési mód ezen a platformon, a revolut pl sokkal jobb lenne, mert a paypal nagyon lehúzós minden szempontból. -
Show this post
Igen, ha ajánlottan adott fel, akkor kapsz egy nyomkövetési számot.
A PayPal-t azért választják, mert probléma esetén erős a vásárlói védelem. -
Show this post
Köszi a segítséget!
Másnak van még esetleg valami jó tippje, hogy lehet a külföldi szállítási költséget csökkenteni, milyen cégeket vagy megoldásokat érdemes megfontolni?
A discogs meg ha már lehúz majdnem 10%-ot az eladásokból, ami nem kevés, akkor vállalhatna valami felelősséget ilyen esetekre. A paypal egyébként nekem anno egy kérdéses ügyben nem fogadta el a magyar postától kapott papíromat és tracking kódomat a feladás igazolására, és simán lenyúlta a pénzem. Végül visszajött a csomag németországból és saját költségemre kellett újra feladnom, hogy visszakapjam a pénzt. -
Show this post
A GLS tud nemzetközit, de nem valami olcsó, a Packeta ígéri, de Cseh, Szlovákia, és Románia már most is megy. -
Show this post
GLS-t amúgy próbálta valaki? Én nekem egy svéd ember 11 EUR díjért küld éppen 3 CD-t, azt gondolom hogy ez olcsóbb mint a Magyar Posta 4965 forintos díja - és gyors is. -
Show this post
Szerintem GLS is kv. drága, de legalább kényelmes.
Vidéken lakom és nagyon hasnos hogy házhoz jönnek a csomagért.
És nem kell írni / nyomtatni semmit.
Online lehet megrendélni, és másnap is jönnek.
Itt az árak:
https://ecsomag.hu/hu/arak -
Show this post
Minap megtapasztaltam, hogy a posta díjkalkulátor se jó semmire, mert Amerikába az egy 500 g-os levélre 3230,-at ír, de a néni valami vámköltséget is rászámol, amivel 3590,- lett. -
Show this post
Igen, a CN22 vagy CN23 nyomtatvány "kezelési díja". (Amit amúgy te töltesz ki, a vámügyintézést pedig a célország intézi.)
Ez kb. ugyanolyan lehúzás, mint amikor már előre megfizetem a VÁM/ÁFÁ-t (pl eBay), de a posta csak 1.100,- Ft ügyintézési díj ellenében adja oda a csomagot. Vagyis a nemlétező ügyintézésért kell fizetni... Gusztustalan! Ilyenkor gondolkodom el, hogy van-e a hova tovább süllyedni?